Ons tweedehands zadel aanbod:

Ik bied naast mijn andere diensten ook tweedehands dressuur en springzadels aan in verschillende prijsklasses.

Dressuur zadels:

Skyway Pandora

17,5 Medium wijde boom
€2695,-

Heerlijk zittende Skyway dressuur zadel in de maat 17,5 inch en MW boom. De boom valt ruim. 


Dit zadel is ontwikkeld voor de wat bredere paarden met een ronde schoft. Het tussenkanaal is erg breed, het zadel geeft veel schoudervrijheid aan het paard en veel steun aan de ruiter door het mono blad, diepe zit en opliggende kniewrong. De zitting van dit zadel is erg zacht.

Het monoblad zorgt voor een close-contact gevoel met je paard door het enkele zweetblad. Hierdoor voel je je paard beter aan en komen de hulpen beter door.

Verder is het zadel afgewerkt met een mooie blauwe stardust achterkant en een donkerblauwe piping.

Er is 8 maanden met het zadel gereden en is nieuw gekocht in 2020. De nieuwwaarde van dit zadel is €3495,-

wow classique

17,5 verwisselbaar kopijzer
€1000,-

Dit zadel is wol-gevuld i.p.v. lucht gevuld zoals de meeste WOW-zadels zijn. En heeft een verwisselbaar kopijzer, er zit nu een fit 2 (W)

Geschikt voor paarden met een hoge schoft en heeft ook verplaatsbare singel-stoten. Ook heeft het zadel een flexibele boom, wat zorgt voor veel bewegingsvrijheid van het paard.

Dit zadel is geschikt voor paarden met een gevoelige rug door de extreem zachte wolvulling.

Nieuwprijs 2000,-

tribal classic

17' medium boom
€1295,-

Dit tweedehands tribal zadel is reeds voorzien van een gehele nieuwe wolvulling en heeft daarna geen paard meer gezien. De zitting maat is 17 inch en heeft een boommaat medium. Dit zadel is ook geschikt voor paarden met een hoge schoft.

Dit goed onderhouden zadel heeft een diepe zit en een lang wrong, waardoor de ruiter veel steun heeft tijdens het rijden. De zachte zitting en kussens zorgen voor een fijne vering tijdens het rijden.

Dit zadel is afgewerkt met een gebroken witte bies.

bates isabell werth

17,5 verwisselbaar kopijzer

Dit zadel heeft een unieke diepe zit en plaatst de ruiter in een centrale en evenwichtige positie en biedt een unieke sensatie. Het zadel verzekert een optimaal contact met het paard en biedt enorm veel steun en heeft royale kussens. Dankzij deze kussens en de wereldwijde bekende systemen, waaronder de CAIR luchtkussens, is het comfort optimaal en de bewegingsvrijheid voor het paard volledig!

Nieuwprijs 2695,-

Spring zadels:

Tekna

18' Medium boom
€395

Dit heerlijk zacht zittende en onderhoudsvrije Tekna zadel is ideaal voor de ruiter die graag wilt beginnen met een springzadel.

Dit zadel is gemaakt van kunststof, waardoor ze makkelijk d.m.v. ALLEEN water schoon te maken zijn. Kunststof heeft ook een langere levensduur en slijt amper.

Het zadel is voorzien van hele vlakke en zachte foam kussens, dit kussen behoud altijd netjes zijn vorm en zakt niet in. Maar vormt mooi naar het paard.

Het zadel bevat wat beschadigingen en gebruikssporen, maar kan nog een prima ronde mee.

marengo

17,5 medium wijde boom
€695

Dit prachtig bruin gekleurde springzadel zie je niet vaak. Het zadel is al heerlijk ingereden en heeft een fijne zitting en beenligging. Dit zadel is een 17,5 inch springzadel met een fit 2, maar valt ongeveer als een MW.

Dit zadel is geschikt voor een wat ronder/breed paard met een rechte rug.

De knie- en kuitwrong van die zadel zijn beide d.m.v. Klittenband verstelbaar en dus naar elke gewenste positie aan te passen. Dit zadel is dan ook geschikt voor dressuurruiter die zo nu en dan een sprongetje willen maken en nog gewend is aan een lange beugellengte, je kan het kniewrong lager zetten zodat je altijd de nodige steun behoud.

Dit zadel wordt incl. Stijgbeugelriemen en stijgbeugels geleverd. (Eventueel ook te verkrijgen met een bruine singel van Tribal)